ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

publicrevenue.gr: Ηλεκτρονική λογοδοσία για τα φοροέσοδα

15:32 - 15 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Στο πλαίσιο της Νέας Στρατηγικής Διαφάνειας και Αξιοκρατίας αλλά και της παγίωσης αρχών επιχειρησιακής αριστείας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε τη δημιουργία του ιστοτόπου www.publicrevenue.gr.

Μέσω internet οι πολίτες θα μπορούν να να παρατηρούν την εξέλιξη της είσπραξης των εσόδων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε συνάρτηση με τους στόχους που έχουν τεθεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο ιστότοπος www.publicrevenue.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο επίτευξης των στόχων της ΓΓΔΕ, αλλά κυρίως να επιτρέψει στους πολίτες να παρακολουθούν την πρόοδο.


Στο νέο κόμβο, θα δημοσιεύονται οι στόχοι και τα αντίστοιχα αποτελέσματα επίτευξής τους, εκ μέρους των Υπηρεσιακών Μονάδων της ΓΓΔΕ στα παρακάτω θεμελιώδη και κρίσιμα μεγέθη:
1. Είσπραξη παλαιών οφειλών
2. Ποσοστό Είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών τρέχοντος έτους
3. Πλήθος τακτικών ελέγχων
4. Ποσοστό Είσπραξης από τακτικούς ελέγχους
5. Πλήθος προσωρινών ελέγχων
6. Ποσοστό Είσπραξης από προσωρινούς ελέγχους
7. Πλήθος ελέγχων που ελήφθησαν μέτρα

 

eforia460 140513


Μάλιστα, τις επόμενες μέρες, όπως σημειώνει το υπ. Οικονομικών θα προστεθούν επιπλέον και τα αντίστοιχα μεγέθη επίτευξής τους συγκεντρωτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα προοδευτικά και σωρευτικά τα οποία θα αφορούν στην αποτελεσματικότητα επίτευξης στόχων της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης, της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.
Ο ιστότοπος αυτός, θα εμπλουτιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα με περαιτέρω στοιχεία όπως το στρατηγικό πλάνο καταπολέμησης της διαφθοράς, ώστε να καταστεί ακόμη πιο χρήσιμο στους πολίτες και την διοίκηση.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.