ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προοπτική μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση δίνει το Βερολίνο

09:12 - 17 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Θετική αλλά υπό όρους εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στην Ελλάδα, που θέτει χρονικό ορίζοντα για μετά τις γερμανικές εκλογές, ενώ αντιδράει το θέμα των αποζημιώσεων.

«Ναι» υπό όρους στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά όχι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές λέει το Βερολίνο, που εμφανίζεται θετικό στην προοπτική της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», πηγές της γερμανικής κυβέρνησης διαμηνύουν ότι η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θέσει ζήτημα αποζημιώσεων.

Σε σχέση με το χρέος, οι συγκεκριμένες πηγές μεταδίδουν ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Δεκεμβρίου, όπου δεν γίνεται καμία αναφορά σε «κούρεμα» των χρεών του δημόσιου τομέα.

Τυχόν ριζικότερες αποφάσεις παραπέπονται, κατά τις ίδιες πηγές, για αργότερα, ενδεχομένως και το 2015 και πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Παράλληλα, αρμόδιοι Γερμανοί αξιωματούχοι φέρονται να συμμερίζονται το αίτημα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για μείωση του ΦΠΑ σε στοχευμένους τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό (π.χ. εστίαση), αντιλαμβανόμενοι ότι η χώρα μας έχει να ανταγωνιστεί τη γειτονική Τουρκία.

Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα εξέφραζαν δυσαρέσκεια για τη στάση της Τρόικας στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το "R" στο   https://www.facebook.com/Reportersite

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.