ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων μέσω Taxis Net

11:15 - 20 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Μέσα στην εβδομάδα ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS NET, για όλους τους φορολογούμενους, ενώ το υπουργείο Οικονομικών διευθετεί τις τελευταίες προσαρμογές, προκειμένου το σύστημα να υποδεχθεί τις δηλώσεις με βάση τις αλλαγές που έχουν επέλθει με τους τελευταίους φορολογικούς νόμους.

Σημειώνεται ότι για την υποβολή μέσω του TAXIS της φορολογικής δήλωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο φορολογούμενος να διαθέτει κωδικό πρόσβασης.

 

Στη εφετινή φορολογική δήλωση έχουν επέλθει μια σειρά αλλαγές μεταξύ των οποίων, η αναγραφή υποχρεωτικά για πρώτη φορά των τόκων των καταθέσεων, νέος τρόπος για την αναγραφή των προστατευόμενων τέκνων, έχει προστεθεί ειδικός κωδικός για φορολογούμενους μισθωτούς που αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για να μην επιβαρυνθούν με την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες κ.α.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φέτος θα δηλώνεται και το ποσό που πληρώνει ο φορολογούμενος ως φόρο αλληλεγγύης προκειμένου να μην πληρώσει παραπάνω λόγω των τόκων καταθέσεων.

 

Επίσης από τα στοιχεία των δηλώσεων θα γίνουν διασταυρώσεις προκειμένου να υπολογιστεί ο ενιαίος φόρος των ακινήτων, που θα αρχίσει να ισχύει από το 2014.

 

Στο πίνακα 9 θα δηλώνεται και ο ΑΜΚΑ των παιδιών.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να συγκεντρώσει σε αποδείξεις το 25% του εισοδήματός του, μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.