ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Economist: «Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι πίσω από τη γωνία»

21:47 - 25 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Το οικονομικό περιοδικό διαπιστώνει σημαντική διαφορά στην Ελλάδα τον τελευταίο ένα χρόνο, μετά τις εκλογές του 2012.

«Η Ελλάδα παραμένει σε ύφεση, αλλά η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι πίσω από τη γωνία» σημειώνει δημοσίευμα του τελευταίου τεύχους περιοδικού Economist, το οποίο επισημαίνει τη θετική πορεία, που έχει ακολουθήσει η χώρα στη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Μεγάλη διαφορά μετά τις εκλογές

Σύμφωνα με αυτό, η χώρα εμφανίζει επιδόσεις καλύτερες του αναμενομένου, αλλά έχει ακόμη πολλά να κάνει.
«Οποία διαφορά με ένα χρόνο πριν» σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται: «Τον περασμένο Μάιο η Ελλάδα φαινόταν έτοιμη να βγει από το ευρώ. Καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, πολιτικές διαμάχες και βίαιες διαδηλώσεις είχαν φθείρει την υπομονή των πιστωτών. Μια εκλογική αναμέτρηση είχε αποτύχει στο να αναδείξει σαφή νικητή και οι Αθηναίοι έκρυβαν τα ευρώ τους σε τραπεζικές θυρίδες και κάτω από τα στρώματα εν μέσω φόβων αστάθειας και χαοτικής επιστροφής στη δραχμή».

Σήμερα -σημειώνεται- «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση, αλλά η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι πίσω από τη γωνία. Η απειλή του "Grexit" από το ευρώ έχει υποχωρήσει. Τα hedge funds αρπάζουν κρατικά ομόλογα και τραπεζικές μετοχές, ένα εκ των οποίων εμφανίζει σημαντικές τοποθετήσεις σε ελληνική εταιρεία ενέργειας, κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ ρέουν προς τη χώρα και επιτυγχάνονται μεταρρυθμίσεις "ορόσημα"».

grexit456

Ανάπτυξη 2%το 2015

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, «η Ελλάδα αναμένει να καταγράψει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού (δηλαδή, προ τόκων) της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ (φέτος) και η οικονομία θα σημειώσει μικρή ανάκαμψη το 2014 και κατά τι περισσότερο από 2% το 2015».

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.