ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Τον Ιούνιο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ΦΠΑ εστίασης

22:43 - 27 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Στουρνάρας: Τον Ιούνιο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το ΦΠΑ εστίασης
«Δεν πρόκειται να κάνουμε μειώσεις στις τιμές» τονίζουν οι εστιάτορες.

Ο υπουργός Οικονομικών, που συμμετείχε στη συνάντηση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση τη Δευτέρα, ερωτούμενος για το τι θα γίνει με το ΦΠΑ εστίασης και αν προβλέπεται μείωση του φόρου, δήλωσε πως «αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε την επόμενη φορά που θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα». 

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ακόμα ότι στη συνάντηση των αρχηγών δεν ετέθη θέμα για απομακρύνσεις προσωπικού από το Δημόσιο, ενώ σημείωσε πως ενημέρωσε τις ηγεσίες των κομμάτων για την επικείμενη σύσκεψη του ΟΟΣΑ στην οποία κεντρικό θέμα θα είναι η ανεργία την περίοδο της κρίσης και οι τρόποι καταπολέμησής της. Παράλληλα δήλωσε πως την Τρίτη συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για το θέμα της μείωσης του φόρου στη μεταβίβαση ακινήτων.

17 150187.limghandler

Αντιδρούν οι εστιάτορες

Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εστιατόρων Γιώργος Καββαδάς, τόνισε πως ο κλάδος δεν πρόκειται να προβεί σε μείωση τιμών. «Η εστίαση δεν μετέφερε την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23% στις τιμές. Παρόλα αυτά έχει προχωρήσει αντίθετα σε μείωση τιμών όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να μπορέσει να προσελκύσει πελάτες. Νομίζω ότι οι τιμές δεν μπορούν να μειωθούν εκτός εάν η ψυχολογία που θα δημιουργήσει η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13% σε ορισμένα είδη μπορέσουμε και κατεβάσουμε τιμές» ανέφερε ο κ Καββαδάς. 

Διαβάστε επίσης:

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις 00:47 - 28 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.