ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες τον Απρίλιο λόγω Κύπρου

16:24 - 29 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Πτώση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες τον Απρίλιο λόγω Κύπρου
Tη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 10 μηνών κατέγραψαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Απρίλιο λόγω της αβεβαιότητας για την τραπεζική κρίση στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος την Τετάρτη.

 Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 162,29 δις ευρώ στα τέλη Απριλίου από 164,08 δις ευρώ στα τέλη Μαρτίου. 
   Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2012,  όταν οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 6,9 δις ευρώ πριν την διεξαγωγή των κρίσιμων εκλογών στη χώρα. 
   Οι εκροές σημειώθηκαν κυρίως στις αρχές Απριλίοθ, κατά την κορύφωση της κρίσης στην Κύπρο, στη συνέχεια όμως ανεκόπησαν, ανέφερε η Τράπεζα της Ελλάδος σε έκθεσή της νωρίτερα σήμερα. 

 

115687-trapezes
   Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο περίπου από τα τέλη του 2009, όταν ξέσπασε η κρίση χρέους στη χώρα. Από τα μέσα  Ιουνίου, έχουν επιστρέψει περισσότερα από 16 δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, ποσό πολύ μικρό σε σχέση με τις εκροές κεφαλαίων 90 δις ευρώ που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης. 
   Ωστόσο, ακόμη και οι εισροές αυτές βοηθούν τις ελληνικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας και μειώνουν την εξάρτησή τους από την κεντρική τράπεζα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 10 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.