ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βροχή οι προσφυγές στο ΣτΕ κατά της μεταβίβασης εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ

00:52 - 10 Ιουν 2013 | Οικονομία
Βροχή οι προσφυγές στο ΣτΕ κατά της μεταβίβασης εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ
Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν κάτοικοι των Δήμων Βούλας - Βουλιαγμένης - Βάρκιζας και Λαμίας, αντιδρώντας στο σχέδιο μεταβίβασης άνευ ανταλλάγματος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων εκτάσεων στην περιοχή Μικρό Καβούρι Βουλιαγμένης (110.000 τετραγωνικά μέτρα) και των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών-Καλλιδρόμου (έκτασης των 800.000 τ.μ. περίπου).

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως η σχεδιαζόμενη μεταβίβαση προσκρούει σε πλέγμα συνταγματικών και νομοθετικών διατάξεων.

 

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Βούλας υπογραμμίζουν ότι το Μικρό Καβούρι είναι δασική έκταση η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα και το αναπαλλοτρίωτο των δημοσίων κοινόχρηστων πραγμάτων και κατά συνέπεια δεν μπορεί να εκποιηθεί.

 

Ακόμη, όπως επισημαίνουν κάτοικοι της Βουλιαγμένης, η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκε το Μικρό Καβούρι στο ΤΑΙΠΕΔ παραβιάζει τις προβλέψεις για την επιτρεπτή άρση του δημόσιου χαρακτήρα της επίμαχης έκτασης, ενώ παραβιάζονται και οι συνταγματικές εγγυήσεις για την κατ' εξαίρεση μεταβολή του προορισμού των δασών και δασικών εκτάσεων.

 

Με τη σειρά τους, 16 κάτοικοι της Λαμίας επικαλούνται τις ίδιες συνταγματικές παραβάσεις με αυτές των κατοίκων της Βουλιαγμένης και επιπρόσθετα υπογραμμίζουν ότι παραβιάζεται και ο Ν. 3498/2006 για τη δημόσια κυριότητα των ιαματικών και φυσικών πόρων.

 

Τέλος, οι κάτοικοι της Λαμίας επισημαίνουν ότι η συνταγματική απαγόρευση μεταβίβασης των ιαματικών πηγών στο ΤΑΙΠΕΔ και περαιτέρω σε ιδιώτη δεν αφορά μόνο την πηγή ή τις πηγές «ως ρέον ύδωρ αλλά και την αναγκαία για τη λειτουργία της πηγής έκταση, δηλαδή όλο το μεταβιβαζόμενο κτήμα» των ιαματικών πηγών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:15 - 10 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.