ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τ. Γιαννίτσης: «Αν περιμένουν ανάπτυξη με τόσο χαμηλούς μισθούς είμαστε χαμένοι από χέρι»

15:59 - 10 Ιουν 2013 | Οικονομία
«Με χαμηλούς μισθούς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις χώρες χαμηλού κόστους. Πρέπει να αλλάξει η παραγωγική βάση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών Τάσος Γιαννίτσης.

«Αν περιμένουν ανάπτυξη με τόσο χαμηλούς μισθούς είμαστε χαμένοι από χέρι» τονίζει. Ο κ. Γιαννίτσης υπογραμμίζει πως τα μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι, η παραγωγική βάση της οικονομίας που έχει αδυνατίσει πολύ, και η ανταγωνιστικότητα που είναι πολύ αδύνατη.

Επίσης κάνει αυτοκριτική στους πολιτικούς, και το πολιτικό σύστημα, λέγοντας «Ο πολιτικός κόσμος θα ήταν απολύτως αναγκαίο να καταλάβει που οδήγησε μια ολόκληρη κοινωνία, γιατί το πολιτικό σύστημα οδήγησε σε μια κοινωνική οδύνη που δεν πρόκειται να βγούμε εύκολα από αυτήν παρά τα όσα μας λένε τώρα» τόνισε.

Ο πρώην υπουργός, τονίζει πως για να ορθοποδήσει η χώρα, πρέπει να γίνει φορολογική μεταρρύθμιση και να αποκατασταθούν οι ισορροπίες στο φορολογικό σύστημα, ενώ προσθέτει πως τεράστιος μοχλός της κρίσης είναι η φοροδιαφυγή.

Τέλος ο κ. Γιαννίτσης εκτίμησε πως σε μια πενταετία θα μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδας με περισσότερη αισιοδοξία, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα προβλήματα θα έχουν ξεπεραστεί πλήρως.

«Θέλω να πιστεύω ότι σε 5 χρόνια θα έχουμε βγει από το τέλμα και θα έχουμε μια αισιοδοξία, αλλά αυτό εξαρτάται και από την ευρωπαϊκή πολιτική αλλά και από εμάς» δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.