ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επαφή ΤΑΙΠΕΔ - τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις

07:39 - 18 Ιουν 2013 | Οικονομία
Νέα επαφή ΤΑΙΠΕΔ - τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις
Στη χθεσινή συνάντηση που είχε η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με τους εκπροσώπους των δανειστών συζητήθηκε το σχέδιο τιτλοποίησης εισπράξεων από μελλοντική αξιοποίηση κρατικών ακινήτων προκειμένου να κλείσει μέρος της τρύπας στα έσοδα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Η τρόικα φαίνεται να δίνει «πράσινο φως» για τη μετάθεση του φετινού στόχου των 2,6 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης της τρόικας με το ΤΑΙΠΕΔ ανέλυσε τα αίτια του ναυαγίου της ΔΕΠΑ και συζητήθηκε η επιτάχυνση της ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ. Παράλληλα, συζητήθηκε η αναδιάταξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, φέρνοντας πιο μπροστά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, των ΕΛΠΕ, της ΕΥΔΑΠ, καθώς και την έκδοση τίτλων από ακίνητα του Δημοσίου.

Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», η συγκεκριμένη πτυχή συζητήθηκε αναλυτικά. 

Υποψήφια προς τιτλοποίηση είναι πολλά από τα 1.000 ακίνητα που, σύμφωνα με το Μνημόνιο, έχουν ή επίκειται να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ μέσα στο 2013. Τέτοια ακίνητα είναι τα κτήματα στο Τατόι, η έκταση 500 στρεμμάτων στο ΣΕΦ, παραθαλάσσιες περιοχές στη Χαλκιδική, αλλά και ομάδες ακινήτων που ανήκουν σε υπουργεία, όπως των Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικής Αμυνας, των ΟΤΑ, άλλων οργανισμών κλπ.

Το σχέδιο έχει ως μίνιμουμ στόχο έσοδα 1 δισ. ευρώ, αλλά θεωρείται δύσκολο να ξεκινήσει πριν από το Νοέμβριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:45 - 18 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.