ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 500 εκατ. ευρώ οι απώλειες του κράτους από το κλείσιμο της ΕΡΤ, λένε οι εργαζόμενοι

18:02 - 25 Ιουν 2013 | Οικονομία
Στα 500 εκατ. ευρώ οι απώλειες του κράτους από το κλείσιμο της ΕΡΤ, λένε οι εργαζόμενοι
Έως και 500 εκατ. ευρώ είναι οι απώλειες στα κρατικά ταμεία από κλείσιμο της ΕΡΤ που αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανέφεραν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, «η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και οποιοσδήποτε έωλος κυβερνητικός σχεδιασμός για τη συνέχεια δημιουργεί αυτήν τη στιγμή στα κρατικά ταμεία ένα επιπλέον χρέος που ξεπερνά με μέτριους υπολογισμούς τα 300 εκατ. ευρώ και ίσως πλησιάσει και το μισό δισ. ευρώ».
Όπως χαρακτηριστικά εξήγησαν, «οι αποζημιώσεις των 2.650 εργαζομένων, οι ρήτρες συμβολαίων, η ακύρωση συμφωνιών παραγωγών προγράμματος, τεράστιο κόστος για αποζημιώσεις πάσης φύσεως, με την 'ΚΥΑ Κεδίκογλου' μεταφέρονται όλες στο δημόσιο λογιστικό και στον ελλειμματικό προϋπολογισμό».
Παράλληλα, η πρώην διευθύντρια του προγράμματος της ΕΡΤ, Π. Μουρίκη, επισήμανε πως «το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει ως αποτέλεσμα το να μην δοθεί απάντηση σε 650 προτάσεις Ελλήνων παραγωγών και σκηνοθετών για τη νέα τηλεοπτική περίοδο», συντελώντας στο επικείμενο«λουκέτο» πληθώρα επιχειρήσεων του οπτικοακουστικού χώρου.

 

newego LARGE t 1101 54211380


Επίσης, έκανε λόγο για διαφυγόντα κέρδη, καθώς η ΕΡΤ είχε ήδη προπληρώσει για την μετάδοση αθλητικών γεγονότων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, η Formula 1 και ο τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ.
«Η αιφνίδια και χωρίς προειδοποίηση διακοπή της μετάδοσης δίνει την ευκαιρία σε όλες τις συνδρομητικές πλατφόρμες να αρνηθούν την καταβολή των χρημάτων, επικαλούμενες τη ζημιά που υπέστησαν οι ίδιες από τη διακοπή των συμβολαίων με τους συνδρομητές τους. Ετήσιες απώλειες για την ΕΡΤ 2.000.000 ευρώ από τις 4/9/12 και εντεύθεν» πρόσθεσε παράλληλα.
«Η διάλυση της ΕΡΤ ακυρώνει ουσιαστικά και τη συμμετοχή της στο ΕΣΠΑ με ζημιές 9,8 εκατ. ευρώ, αλλά και επιφέρει και την απώλεια των συχνοτήτων στην ψηφιακή τηλεόραση» κατέληξε η Π. Μουρίκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:10 - 25 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.