ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται λίστα ελλήνων καταθετών από το Λουξεμβούργο

16:50 - 29 Ιουν 2013 | Οικονομία
Έρχεται λίστα ελλήνων καταθετών από το Λουξεμβούργο
Αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών του Δουκάτου να λάβει στοιχεία ελλήνων φορολογούμενων, νομικών και νομικών προσώπων στο Λουξεμβούργο έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Τις ελληνικές καταθέσεις στο Λουξεμβούργου θα επιχειρήσει να "ξεψαχνίσει" η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την προθυμία των Αρχών του Δουκάτου να δώσουν τα σχετικά στοιχεία.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ζήτησε μέσω της επίσημης διπλωματικής οδού από τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τις καταθέσεις ελλήνων φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, στο Λουξεμβούργο.

Έτσι, οι ελληνικές φορολογικές αρχές εκτός από τα 2.063 ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ» και τους 54.000 Έλληνες καταθέτες εξωτερικού της περιόδου 2009-2011 θα έχει σύντομα στην κατοχή της και τα στοιχεία για καταθέσεις και επενδύσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο.

Κατά προσέγγιση οι καταθέσεις Ελλήνων, φυσικών προσώπων και εταιρειών, στο Λουξεμβούργο υπολογίζονται από τραπεζικά στελέχη μεταξύ 600 - 800 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιήθηκε, για να λάβει τη σχετική λίστα ήδη από τις 4 Ιουνίου, όταν και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε στο Market News International (MNI) ότι οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν ζητήσει στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο και ότι εφόσον το κάνουν θα τα παράσχει άμεσα ακόμα και αν αυτό είναι ενάντια στην ισχύουσα νομοθεσία του Δουκάτου.

Εκτίμηση στελεχών του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η «λίστα Γιουνκέρ » θα δοθεί στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.