ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δε θα υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους» δηλώνει η Μέρκελ

09:26 - 03 Ιουλ 2013 | Οικονομία
«Δε θα υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους» δηλώνει η Μέρκελ
Εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τη θέση του Βερολίνου, η γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στην «Καθημερινή», τόνισε ότι δε βλέπει ενδεχόμενο νέας μείωσης του ελληνικού χρέους.
Αποκλείει ένα νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη της στην Καθημερινή και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Η κ. Μέρκελ τονίζει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι "βιώσιμο", ενώ ερωτηθείσα για τον αν η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα σε ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ, αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί.

Ερωτηθείσα γιατί επιθυμούσε την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, η κ. Μέρκελ απάντησε ότι "το ΔΝΤ έχει εμπειρία με υπερχρεωμένες χώρες όσο κανένας άλλος οργανισμός παγκοσμίως".

"Η φήμη του και οι γνώσεις του διευκόλυναν εμάς τους Ευρωπαίους, όταν διαπραγματευόμασταν τα προγράμματα βοήθειας με τις πληγείσες χώρες" πρόσθεσε.

Στην παρατήρηση ότι "το ΔΝΤ ανησυχεί όλο και περισσότερο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους" και ότι "οι εσωτερικοί κανονισμοί θα μπορούσαν να το αναγκάσουν σε αποχώρηση" και στην ερώτηση για το αν - σε αυτό το ενδεχόμενο - η Ευρώπη θα στήριζε την Ελλάδα η κ. Μέρκελ απαντά:

"Η Ελλάδα έχει προχωρήσει χάρη στην κυβέρνηση του Σαμαρά που προσανατολίζεται πολύ προς τις μεταρρυθμίσεις. Είμαι βέβαιη ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα εξακολουθήσει να υφίσταται".
 
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής η Ελλάδα μπήκε για τα "καλά" στη ζωή της Άνγκελα Μέρκελ, με τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών στοιχείων που αποκαλύφθηκε το 2009 καθώς από τότε και μετά διαβάζει κάθε πρωί τον ελληνικό Τύπο, μεταφρασμένο και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για τη συνέντευξη ανήκει στην Sueddeutsche Zeitung και έγινε ενόψει της συνάντησης των αρχηγών κυβερνήσεων της ΕΕ για την ανεργία που οργανώνει η Καγκελαρία στο Βερολίνο σήμερα Τετάρτη.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης η γαλλική Monde, η ισπανική El Pais, η ιταλική Stampa και ο βρετανικός Guardian.
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:23 - 03 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.