ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας σήμερα

08:22 - 05 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Νέα συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας σήμερα
Την τέταρτη κατά σειρά επαφή τους θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις  είναι δύσκολες, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι «θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα».

 

Ανέφερε ακόμη ότι απαραίτητα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στα θέματα Δημοσίου και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού των απολύσεων πέρα από τις 15.000 για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά.

 

Όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», η τρόικα πρότεινε χθες, προκειμένου να αποδεχθεί την παράταση των τριών μηνών που ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης, να μειωθεί ο χρόνος της διαθεσιμότητας πριν από την απόλυση σε 12 μήνες που ισχύει σήμερα και συγκεκριμένα σε 9 μήνες. Μετά το πέρας του χρόνου αυτού, ο υπάλληλος που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ή θα απολύεται ή θα μετατάσσεται.

 

Από την πλευρά του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να εντάξει τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων- κυρίως εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων- στους 12.500 της κινητικότητας που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τουλάχιστον 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών (πληροφορικής και φυσικής αγωγής κυρίω) από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς αυτοί να ενταχθούν ποτέ σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

 

Στους υπαλλήλους αυτούς υπολογίζεται ότι θα προστεθούν επιπλέον 5.500 υπάλληλοι (3.000 από το στενό δημόσιο και 2.500 από τους ΟΤΑ), πράγμα που θα φέρει την ελληνική πλευρά πολύ κοντά στους στόχους που έχουν τεθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.