ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φώφη: "Κανένα θέμα εκκαθάρισης της ΕΑΒ"

12:32 - 12 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Με τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα εκκαθάρισης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας αλλά, εν λειτουργία ανασύνθεσης της, εμφανίστηκε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Δήλωσε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση είναι εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την τεκμηριωμένη, όπως την χαρακτήρισε, απάντηση που έχει στείλει σχετικά με την λειτουργία της ΕΑΣ.

Νωρίτερα, η τέως γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για σκόπιμη προγραμματισμένη φθορά της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ, και την προώθηση από την κυβέρνηση σχεδίου συρρίκνωσης της, εν λειτουργία.

Η κ. Γεννηματά απέκρουσε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί και τόνισε ότι, τόσο με την εκφρασμένη άποψη του πρωθυπουργού όσο και της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας.

«Αυτό τον καιρό, προωθείται η συρρίκνωση και η εκκαθάριση εν λειτουργία της Αμυντικής Βιομηχανίας. Το αποτέλεσμα θα είναι 2.600 άτομα να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των απολύσεων. Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία είναι ο αδύναμος κρίκος. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο σχέδιο αυτό» υπογράμμισε, νωρίτερα, η κ. Παπαρήγα, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα που όμως, όπως είπε, χρειάζεται άλλη στρατηγική για να αντιμετωπιστούν.
Κανένα θέμα εκκαθάρισης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, διαβεβαιώνει το υπουργείο
«Είναι γεγονός ότι στον δημόσιο διάλογο διαμορφώθηκε η εντύπωση ότι πρόκειται να κλείσουμε τα αμυντικά συστήματα. Μετά όμως και από την εκφρασμένη άποψη του πρωθυπουργού αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν κλείνουν. Αντίθετα, οδηγούμαστε στην εν λειτουργία ανασυγκρότησή τους» απάντησε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: 

«Συμφωνώ ότι είναι αυτονόητος ο ρόλος τους για τη λειτουργία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα τους, η αναδιάρθρωση τους όμως είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους».

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι αυτά που είπατε μπορούν να δεσμεύσουν την κυβέρνηση» αντέτεινε, από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα. 

Η τέως γγ του ΚΚΕ συμπλήρωσε ότι από τη στιγμή που έχει επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο στη χώρα για τα αμυντικά συστήματα, καθώς η ΕΕ δεν δέχεται τις κρατικές επιχορηγήσεις, δεν πρόκειται να δεχθεί και άλλη λύση. 

«Κατανοώ την αγωνία σας, γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν και για αυτό είμαι προσεκτική σε αυτά που λέω. Αναφέρθηκα σε δεδομένα, όχι εξαγγελίες. Αναφέρθηκα στη βούλησή μας. Έχουμε απαντήσει στην ΕΕ σε σχέση με την ΕΑΣ. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να περιμένουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απάντηση μας είναι απόλυτα τεκμηριωμένη» ανταπάντησε η κ. Γεννηματά.

Τέλος, η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας έχουν συκοφαντηθεί σε ό,τι αφορά τους μισθούς τους, σημειώνοντας ότι δεν ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ μεικτά.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.