ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανυποχώρητοι για την Κυριακή

13:18 - 15 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Στη Βουλή μεταφέρεται η «μάχη» για την κυριακάτικη λειτουργία των επιχειρήσεων καθώς οι εκπρόσωποι των τριτοβάθμιων οργανώσεων των μικρομεσαίων και των εμποροϋπαλλήλων δήλωσαν ότι, θα επιχειρήσουν να πείσουν τους βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ακόμη και απεργία τις Κυριακές.

 

Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο συζητείται από την Τρίτη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προβλέπει ελεύθερη λειτουργία όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο και τις υπόλοιπες 45, δυνατότητα λειτουργίας μόνο για τα μικρά καταστήματα (μέχρι 250 τ.μ.) με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ή του δημάρχου για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

 

Υπέρ της φιλοσοφίας της ρύθμισης έχουν ταχθεί πάντως το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

 

Οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων αμφισβήτησαν τα πορίσματα μελέτης του ΟΟΣΑ που παρουσίασε το υπουργείο, σύμφωνα με τα οποία η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας. 

Όπως υποστήριξαν το αποτέλεσμα του μέτρου θα είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους των καταστημάτων και η μετατόπιση του τζίρου από άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.