ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ουγγαρία σχεδιάζει πρόωρη εξόφληση του δανείου από το ΔΝΤ

16:59 - 16 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Να εξοφλήσει πρόωρα το δάνειο που πήρε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει η Ουγγαρία, αλλά και να ζητήσει το κλείσιμο των γραφείων του Ταμείου στη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην EurActiv, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας, έστειλε επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ , γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, στην οποία αναφέρει ότι σκέφτονται να εξοφλήσουν πρόωρα το δάνειο που πήραν από το ΔΝΤ το 2008. Ως εκ τούτου, λέει ότι η παρουσία γραφείων του ΔΝΤ στην Ουγγαρία ‘δεν είναι πλέον απαραίτητο να διατηρηθεί’.

 

Επίσης, η EurActiv συμπληρώνει ότι η Ουγγαρία σώθηκε από το δάνειο ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., παρόλο που ήταν η περισσότερο χρεωμένη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

 

Ο Βίκτορ Ορμπάν, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, έδωσε απότομο τέλος στο πρόγραμμα αυτό το 2010, με σκοπό να πάρει πίσω τον έλεγχο των οικονομικών υποθέσεων. Από τότε οι σχέσεις Ουγγαρίας και ΔΝΤ δεν είναι σε πολύ καλό κλίμα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.