ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Κάτω από το όριο της φτώχειας ένα στα πέντε νοικοκυριά

00:03 - 18 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Κομισιόν: Κάτω από το όριο της φτώχειας ένα στα πέντε νοικοκυριά
Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα, στην Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την κοινωνική κατάσταση.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, στις παραπάνω κράτη το 20% των νοικοκυριών δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του, συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας.

 

Στην Ε.Ε. κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το 16% των νοικοκυριών, ενώ τα μικρότερα ποσοστά σχετικώς φτωχών νοικοκυριών εμφανίζονται στην Τσεχία και την Ολλανδία και κινούνται λίγο κάτω από το 10%.

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας είναι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι πολίτες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Στην Ελλάδα φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 7,1%).

 

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες μέλη της Ε.Ε. όπου ο αριθμός των ανδρών που φοιτούν στην ανώτερη εκπαίδευση είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των γυναικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:35 - 18 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.