ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα μαχαίρια ΤΑΙΠΕΔ και δήμος Θάσου

13:56 - 22 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας μετά τα γεγονότα της Παρασκευής στο νησί, όταν εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ εμποδίστηκε από κατοίκους να εισέλθει στην υπηρεσία της πολεοδομίας (στεγάζεται στο δημαρχείο του νησιού), προκειμένου να λάβει στοιχεία για τις εκτάσεις που πρόκειται να βγουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Το ΤΑΙΠΕΔ στη σύντομη ανακοίνωσή του σημείωνε ότι «ύστερα από δεκαετίες εγκατάλειψης, καταπατήσεων, ανοχής σε μικρές και μεγάλες παρανομίες που κατέστρεψαν χιλιάδες δημόσια ακίνητα, ο κάθε τοπικός παράγοντας, οψίμως εμφανίζεται με μεγάλα και φιλόδοξα - αλλά και τελείως εξωπραγματικά - σχέδια ανάπτυξης όλων των ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ. Τη στιγμή μάλιστα που για τα υπόλοιπα, εκτός ΤΑΙΠΕΔ, ακίνητα συνεχίζεται η πρότερη κατάσταση, δηλαδή η λεηλασία του μόχθου του ελληνικού λαού».

Ο δήμαρχος Θάσου απευθυνόμενος στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: 
«Δεν εντυπωσιάζει πια κανέναν Έλληνα σήμερα ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η απαξίωση των θεσμών, η εν μια νυκτί ακύρωση των πιο σημαντικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, η λεηλασία του μόχθου γενεών, οι επαχθείς όροι ενός ταπεινωτικού μνημονίου που οδηγεί κάθε μέρα πιο βαθιά στην εξαθλίωση τον περήφανο λαό μας, η παραβατική συμπεριφορά απέναντι στους νόμους του και αυτού του συντάγματος ακόμη του ίδιου του κράτους».
 

«Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι της χώρας», συνεχίζει σε άλλο σημείο της απάντησής του ο δήμαρχος Θάσου, «χαρακτηρίζονται από τους κάθε λογής εγκάθετους συμβούλους, παρασυμβούλους, συνεργάτες, προέδρους και γραμματείς της κρατικής μηχανής, στην χειρότερη περίπτωση "ταλιμπάν" και στην πιο ήπια "τοπικοί παράγοντες". Η ειρηνική έκφραση της αντίθεσης μας στο ξεπούλημα του νησιού μας από τον "εθνικό μας κτηματομεσίτη", το ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίστηκε από το ίδιο ως λαϊκισμός».

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ αναφερόμενος στην ένταξη των εκτάσεων που πρόκειται να βγουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό του νησιού σημειώνει «αυτός βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, όπου οι κάτοικοι, οι σύλλογοι, οι φορείς, οι υπηρεσίες θα καταθέσουν την άποψη τους. Εμείς θα αποφασίσουμε για το πώς οραματιζόμαστε το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου που θα ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και όχι εσείς μέσα από τα κλειστοφοβικά σας γραφεία, όχι εσείς που γνωρίζετε την Θάσο μέσα από τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή και το Google μόνο. Αυτό στην δική σας γλώσσα ονομάζετε όψιμο ενδιαφέρον, μεγάλο, φιλόδοξο και εξωπραγματικό σχέδιο από την πλευρά των τοπικών παραγόντων, όπως αποκαλείτε τους Δημάρχους».

Ολοκληρώνοντας την απάντησή του, αναφέρεται στη φημισμένη διεθνώς ακτή της Χρυσής Αμμουδιάς, τονίζοντας «η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων NATURA, ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, η εκεί υποθαλάσσια περιοχή είναι ενταγμένη στο εθνικό κατάλογο των προτεινόμενων Τόπων Κοινοτικής Σημασίας ως Α` προτεραιότητας υποθαλάσσιος οικότοπος και οι αμμοθίνες προστατεύονται με την Οδηγία 92\43\ΕΟΚ για τη διατήρηση των φυσικών οικότοπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας. Με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, έχει αναχθεί σε συνταγματικά προστατευόμενη αξία το οικιστικό, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, από το οποίο εξαρτάται η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων των πόλεων και των οικισμών».

 

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.