ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: «Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα και μετά το 2014»

18:03 - 27 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Σόιμπλε: «Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα και μετά το 2014»
«Οι μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία θα πρέπει να συνεχιστούν», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά την πλήρη εναντίωση του Βερολίνου στο ενδεχόμενο κουρέματος του δημοσίου χρέους της χώρας μας.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα» τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild am Sonntag, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Η Ελλάδα, πάντως, διευκρινίζει «σίγουρα θα συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια και μετά το 2014, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και υπό την προϋπόθεση ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Ο γερμανός υπουργός δήλωσε ακόμη ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την κρίση: «Δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως την κρίση, αλλά η δημιουργία νέων χρεών υποχωρεί στην Ευρώπη και είναι κατά μέσο όρο στο μισό σε σχέση με τρία χρόνια πριν» αναφέρει.

Παράλληλα με την μείωση των χρεών, αποφασιστικής σημασίας είναι και η «εφαρμογή οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία ανάπτυξης και ως προς αυτό βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.