ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Levy Economics: Ζητά «νέο σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα με 30 δισ. ευρώ

00:01 - 13 Αυγ 2013 | Οικονομία
Levy Economics: Ζητά «νέο σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα με 30 δισ. ευρώ
Το αμερικανικό ινστιτούτο Levy Economics, μέσω του πρόεδρου του, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τονίζει ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα «νέο σχέδιο Μάρσαλ», προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση και να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης.

Μιλώντας στο Bloomberg, o κ. Παπαδημητρίου κάνει μια αναδρομή στην επιτυχία που είχε το αρχικό «σχέδιο Μάρσαλ», ενώ τονίζει πως το νέο σχέδιο θα πρέπει να  προβλέπει τη χρηματική χορήγηση 30 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά όργανα προς την Ελλάδα, κατά τα έτη 2013-2016, με στόχο τις επενδύσεις, την κατανάλωση και την απασχόληση.

Θα μπορούσε σήμερα να πετύχει ένα τέτοιο σχέδιο που να χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Οι εμπνευστές του απαντούν θετικά, τονίζοντας πως από τα τελευταία κεφάλαια διάσωσης επωφελήθηκαν οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με ένα μεγάλο τμήμα αφιερωμένο στις πληρωμές τόκων για τους πιστωτές. Αντίθετα, το νέο πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στο να «λησμονηθεί» το χρέος και στη συνέχεια τα χρήματα να στραφούν σε έργα ανοικοδόμησης για εθνικές υποδομές και δημιουργία δημοσίων έργων σε τοπικό επίπεδο.

Σχέδιο ανασύστασης

Ένα σχέδιο ανασύστασης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την τεράστια ανάγκη που υπάρχει στην Ελλάδα για ανακαίνιση και σωστή λειτουργία σχολείων, νοσοκομείων, βιβλιοθηκών, πάρκων, δρόμων και γεφυρών.

euromoney640

Τελευταία τροποποίηση στις 22:54 - 12 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.