ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Nein, nein» από την Μέρκελ σε ενδεχόμενο ελληνικού κουρέματος

09:32 - 20 Αυγ 2013 | Οικονομία
«Nein, nein» από την Μέρκελ σε ενδεχόμενο ελληνικού κουρέματος
Μέσα σε διάστημα ελάχιστων ημερών, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε για δεύτερη φορά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στη εφημερίδα Ruhr Nachrichten, η γερμανίδα καγκελάριος, ερωτούμενη για το αν υπάρχει ενδεχόμενο νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους ανέφερε: «οχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ΄ότι πριν από έναν χρόνο».

 

Η κυρία Μέρκελ σημείωσε ακόμα ότι «πάντα λέγαμε στην ευρωζώνη, ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα». Μιλώντας γενικότερα για την ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο».

 

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της, λέει το SPD

 

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών (SPD),Πεερ Στάινμπρουκ  κατηγορεί τη Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους πολίτες τους κινδύνους που θα είχε ενδεχόμενο κούρεμα για την Ελλάδα.

 

Σε δηλώσεις του στην κομματική εφημερίδα των σοσιαλδημοκρατών Vorwärts, ο κ. Στάινμπρουκ τόνισε «χρειάζεται η Ελλάδα νέο πρόγραμμα βοήθειας; Θα επιτρέψει (η Μέρκελ) να στηριχθούν οι τράπεζες με χρήματα απευθείας από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο; Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί».

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.