ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Βάιντμαν: "Αντιπαραγωγική" και "λάθος μήνυμα" θα ήταν μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους χρέους

11:38 - 26 Αυγ 2013 | Οικονομία
«Μια ελάφρυνση χρέους, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα σε πέντε χρόνια να βρισκόμαστε ενώπιον της ίδιας κατάστασης θα ήταν αντιπαραγωγική και θα έστελνε το λάθος μήνυμα προς τις χώρες στις οποίες εφαρμόζονται προγράμματα (βοήθειας)» δηλώνει ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γιενς Βάιντμαν και τονίζει ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα.

«Νέες ενισχύσεις δεν δημιουργούν ούτε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ούτε μόνιμα σταθερή δημοσιονομική κατάσταση», αναφέρει ο κ. Βάιντμαν σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt", υποστηρίζει ότι η κρίση το ευρώ επουδενί έχει ξεπεραστεί, ενώ χαρακτηρίζει την σημερινή ηρεμία «παραπλανητική».

Η συζήτηση μάλιστα για ένα νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους υποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι για υπερβούμε την κρίση πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά.

«Το να κηρύσσουμε τη γρήγορη λήξη της κρίσης είναι λάθος και αποδυναμώνει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.