ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ συσκέψεων στο ΥΠΟΙΚ για το μέλλον των ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ

11:56 - 26 Αυγ 2013 | Οικονομία
Μπαράζ συσκέψεων στο ΥΠΟΙΚ για το μέλλον των ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ
Επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων με αντάλλαγμα την πώληση της ΛΑΡΚΟ ζητά η Κομισιόν.

Το μέλλον της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, καθώς και της ΛΑΡΚΟ τέθηκε επί τάπητος τη Δευτέρα σε απανωτές συσκέψεις που θα γίνουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταλήξει έως τα τέλη Αυγούστου στο τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης των τριών εταιρειών.

Και στις τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με Τα Νέα, η λύση που προκρίνεται είναι η εκκαθάριση εν λειτουργία, χωρίς ωστόσο να έχουν αποκλειστεί περικοπές και απολύσεις προσωπικού, κλείσιμο εργοστασίων και η πώληση μόνο των καλών στοιχείων του ενεργητικού τους.

Κάθε μία από τις τρεις εταιρείες αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση γι' αυτό και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών έχουν προγραμματιστεί τρεις διαφορετικές συσκέψεις.

Στις 2 το μεσημέρι παργματοποιήθηκε η σύσκεψη για την ΕΑΣ, στις 3.30 μ.μ. ξεκίνησε η σύσκεψη για την ΕΛΒΟ και για τις 7 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη για τη ΛΑΡΚΟ.

Οι αποφάσεις για τις συγκεκριμένες εταιρείες αποτελούν ένα από τα τέσσερα συνολικά προαπαιτούμενα της τρόικας για τη δόση του Σεπτεμβρίου (μαζί με διαθεσιμότητα, κώδικα δικηγόρων και χρέη ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ).

Εμπλοκή Κομισιόν για τη ΛΑΡΚΟ

Στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ φαίνεται ότι υπήρξε εμπλοκή με την Κομισιόν, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε τις τελευταίες ημέρες η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που πεικαλείται η εφημερίδα, οι Βρυξέλλες δεν δέχονται την πρόταση της κυβέρνησης για πώληση της ΛΑΡΚΟ ως ενιαίας, παρά μόνο εφόσον το Δημόσιο επιστρέψει τα 130 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί στην εταιρεία ως κρατικές ενισχύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 26 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.