ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις ακόμα και σε εκκλησίες και βραχονησίδες;

01:13 - 02 Σεπ 2013 | Οικονομία
Επέκταση των αποκρατικοποιήσεων σε σχολεία και νοσοκομεία που κλείνουν, 2.489 κτίρια που ανήκουν στο υπουργείο Πολιτισμού, σε... εκκλησίες και βραχονησίδες, περιλαμβάνει απόρρητη έκθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως, πέρα από την μεταφορά της διαχείρισης του ΤΑΙΠΕΔ σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο (η οποία διαψεύδεται από την ελληνική κυβέρνηση), η έκθεση των ESM - EFSF περιλαμβάνει και άλλους όρους, που αναμένεται να τεθούν από την τρόικα στη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ζητεί να επεκταθούν οι αποκρατικοποιήσεις σε όλα τα ακίνητα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, στα κτήρια της ΓΑΙΟΣΕ, στα κτίρια των νοσοκομείων που κλείνουν, σε αυτά που βρίσκονται στην κυριότητα του υπουργείου Πολιτισμού, στα δικαστικά μέγαρα του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ.α.

Επίσης, ζητεί αποκρατικοποιήσεις σε περιουσιακά στοιχεία ειδικής χρήσης, όπως είναι οι εκκλησίες και οι φυλακές.

Να σημειωθεί ότι στη σελίδα οκτώ του εγγράφου γίνεται αναφορά στις εκτάσεις νησιών που πρέπει να πουληθούν, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αιγαίου, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα πώλησης μικρών νησιών ή βραχονησίδων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δανειστές προτείνουν οι ιδιοκτησίες να αξιοποιηθούν ως resorts, γήπεδα γκολφ και υποδομές για ηλιακή ενέργεια. Ειδική αναφορά γίνεται στην έλλειψη ξενοδοχειακών υποδομών πολυτελείας και υποδομές για ιατρικό τουρισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.