ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Κέρδη από την εκκαθάριση και όχι από την πτώχευση των αμυντικών βιομηχανιών

16:09 - 04 Σεπ 2013 | Οικονομία
Στουρνάρας: Κέρδη από την εκκαθάριση και όχι από την πτώχευση των αμυντικών βιομηχανιών
Κόκκινες γραμμές για τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες θέτει η κυβέρνηση στην τρόικα.

Μάχη για τη διάσωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας δίνει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της βόρειας Ελλάδας. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας η κυβέρνηση δίνει μάχη για να πείσει την τρόικα και την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία σε βάθος 5 ετών αφήνει μεγαλύτερη αξία στο Δημόσιο από ότι η πτώχευση.

Σε δεύτερη ερώτηση εάν είναι σίγουρος ότι δεν θα καταλήξουμε σε λουκέτο των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ με απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, ο κ. Στουρνάρας απάντησε:

«Εμείς θα το προσπαθήσουμε αυτό το πράγμα, γιατί πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ορισμένα κομμάτια από τις επιχειρήσεις αυτές έχουν αξία».

Οι αντιδράσεις για των εργαζομένων.

stournaras661 040413

Το πρόβλημα της ρευστότητας για τους παραγωγικούς φορείς

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τα θέματα που τους απασχολούν με πρώτο αυτό της ρευστότητας.

Συγκεκριμένα, έθεσαν θέμα εγγυημένων τραπεζικών επιταγών προκειμένου να εξασφαλίσουν προσωρινή ρευστότητα στις επιχειρήσεις τους.

Επίσης, ζήτησαν να υπάρξει ρύθμιση για παλαιότερες οφειλές στην εφορία, ενώ ικανοποιήθηκε αίτημά τους για μεταφορά αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.