ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Μέσα στο 2014 οι αποφάσεις για βοήθεια προς την Ελλάδα

11:15 - 17 Σεπ 2013 | Οικονομία
Μέρκελ: Μέσα στο 2014 οι αποφάσεις για βοήθεια προς την Ελλάδα
«Οι αποφάσεις για την οικονομική στήριξη στην Ελλάδα θα ληφθούν μέσα στο 2014» δήλωσε εν μέσω του προεκλογικού αγώνα για τις γερμανικές εκλογές της Κυριακής η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που τόνισε για μια ακόμα φόρα πως δε «βλέπει» νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα γιατί απορρίπτει με τόση επιμονή ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η Άγκελα Μέρκελ απαντά: «Εάν προχωρήσουμε σε άφεση του χρέους μιας χώρας, θα θελήσουν το ίδιο και άλλες χώρες. Αυτό θα είχε συνέπειες για τους επενδυτές στις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίοι δεν θα ήταν σε θέση να γνωρίζουν εάν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Τους τελευταίους μήνες η Ευρώπη ανέκτησε αισθητά εμπιστοσύνη και θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε αβεβαιότητα».

Η γερμανίδα καγκελάριος αποφεύγει παράλληλα να απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημα πόσα χρήματα θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Η κ. Μέρκελ υπενθυμίζει ότι όταν η γερμανική βουλή ενέκρινε το τρέχον πακέτο βοήθειας, η κυβέρνησή της είχε υποδείξει ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς θα αξιολογηθεί η πρόοδος της Ελλάδας και θα αποφασιστεί εάν η Αθήνα θα λάβει νέα βοήθεια «κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το 2015-2016».

Όπως εξηγεί, «εάν δημοσιοποιούσαμε από τώρα κάποιους αριθμούς, αυτοί δεν θα ήταν σίγουροι». Πέραν τούτου, προσθέτει, θα πρέπει να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις. «Η χώρα αυτή κατάφερε κάποια πράγματα, με τα μέτρα που έλαβε. Θα πρέπει ακόμη να υλοποιηθούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», καταλήγει η καγκελάριος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 17 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.