ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Στο 3,8% η ύφεση του 2013

09:34 - 19 Σεπ 2013 | Οικονομία
Στουρνάρας: Στο 3,8% η ύφεση του 2013
Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3,8% για το 2013, ποσοστό που είναι οριακά χαμηλότερο από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ακόμα ότι «είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα στη χώρα για να βγούμε από την κρίση». Ο υπουργός σημείωσε επίσης πως η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του β΄τριμήνου, ενώ έχουν ξεκινήσει τα πρώτα θετικά σημάδια να ισχυροποιούνται. 

 

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως μέχρι σήμερα έχει αποφέρει περίπου 3,5 δισ. ευρώ έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο, από τα οποία έχουν ήδη εισπραχθεί 1,9 δισ. ευρώ. Όπως είπε από σύνολο 87 εκκρεμοτήτων που αφορούν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, 82 έχουν επιτυχώς διευθετηθεί και οι υπόλοιπες βρίσκονται εντός χρονοδιαγραμμάτων.

 

«Η πρόοδος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς πέρυσι τέτοια εποχή βρίσκονταν σε εξέλιξη 5 μόλις διαγωνισμοί, ενώ φέτος είναι σε εξέλιξη 16 διαγωνισμοί και έχουν ήδη ολοκληρωθεί άλλοι 11», είπε και προσέθεσε πως αναμένονται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για ΟΛΠ και ΟΛΘ, περιφερειακά λιμάνια, την Εγνατία Οδό, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τα ΕΛΤΑ, κ.α..

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:57 - 19 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.