ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλιγκ (ESM): «Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια»

17:37 - 24 Σεπ 2013 | Οικονομία
Ρέγκλιγκ (ESM): «Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια»
«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο» τόνισε από το ο επικεφαλής του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), Κλάους Ρέγκλινκ, από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής

Ο Κ. Ρέγκλιγκ μίλησε για πρόοδο που έχει επιτελέσει η ελληνική οικονομία, πλην, όμως, θεώρησε ότι είναι πιθανόν, μετά το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος, να χρειαστεί η Ελλάδα «πρόσθετη βοήθεια».

 

Σημείωσε, επίσης, ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση είναι ένα εγχείρημα δυσκολότερο από εκείνα που αφορούν την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, για τις οποίες προέβλεψε ότι η έξοδός τους για δανεισμό στις αγορές είναι στην τελική φάση της υλοποίησης.

 

Τόνισε, πάντως, ότι είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός πως διεθνείς οργανισμοί αναγνωρίζουν πλέον την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, όπως ο ΟΟΣΑ, ο οποίος προσφάτως κατέταξε την Ελλάδα πρώτη από την άποψη των διαρθρωτικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογούνται.

 

Ο Κ. Ρέγκλιγκ αναγνώρισε, επίσης, ότι προ τριετίας, στα πρώτα στάδια αρωγής της ευρωζώνης προς τις τρεις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα οικονομικής αποκατάστασης, οι όροι δανεισμού ήταν τιμωρητικοί και αποτρεπτικοί.

 

Σημείωσε, ωστόσο, ότι σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός επί της ουσίας δανείζει τις τρεις χώρες με τα επιτόκια που ο ίδιος δανείζεται από τις αγορές, συν τα λειτουργικά έξοδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.