ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καταγγελία» ΣΒΑΠ: Στον αέρα επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ

11:43 - 30 Σεπ 2013 | Οικονομία
«Καταγγελία» ΣΒΑΠ: Στον αέρα επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ
«Αναγνωρίζουμε και μάλιστα με ικανοποίηση τις προθέσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να κινητοποιήσει το επενδυτικό δυναμικό της μεταποίησης, αλλά ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε αμηχανία όταν η γραφειοκρατία ορθώνεται αντίθετα προς την κυβερνητική βούληση. Η μεγάλη επένδυση των 35 επιχειρήσεων της περιοχής Βαμβακιάς-Ελευσίνας ύψους 8,5 εκατ. ευρώ είναι θύμα αυτής της αδικαιολόγητης αντίφασης». Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στην περιπέτεια του επιχειρηματικού πάρκου Βαμβακιάς - Ελευσίνας, που ενώ έχει εγκριθεί σε όλες τις διοικητικές και τεχνικές λεπτομέρειες αναμένεται εδώ και πολλούς μήνες η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ, η οποία προσκρούει σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Παρουσιάζοντας τις επιπτώσεις από την αντιφατική αυτή πολιτική μεταξύ της πρωθυπουργικής βούλησης και της εφαρμογής στην πράξη της ανάλογης πολιτικής, ο κ. Μαθιός πρόσθεσε και τα εξής: «Η επένδυση στο επιχειρηματικό πάρκο Βαμβακιάς, η οποία στοχεύει και στην προστασία του περιβάλλοντος, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω των καθυστερήσεων του ΥΠΕΚΑ, αφού έχει ενταχθεί σε κοινοτικά προγράμματα τα οποία όμως έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.

 

Η επένδυση αυτή, αποδεκτή από τα προγράμματα, στην πράξη ματαιώνεται από την ίδια την πολιτεία. Θεωρούμε αδικαιολόγητη την κωλυσιεργία στην έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, γιατί δεν συνδέεται με τεχνικά προβλήματα ή διαδικαστικές υποχρεώσεις, αλλά μόνο με την έγκριση της σύστασης του επιχειρηματικού πάρκου. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με έγκριση εγκαταστάσεως επιχειρήσεων, αφού έτσι και αλλιώς λειτουργούν από πολλά χρόνια στην περιοχή, αλλά μόνο με την σύσταση ενός ιδιωτικού φορέα, ο οποίος αναλαμβάνει την διαμόρφωση και την λειτουργία του συγκεκριμένου επιχειρηματικού πάρκου, το οποίο και εξυπηρετεί και αναβαθμίζει την περιοχή».

 

Θεωρούμε την υπόθεση αυτή εξόφθαλμα γραφειοκρατική. Η ύπαρξή της εκθέτει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης κατέληξε ο κ. Μαθιός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.