ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο συνεργασίας με το μεγαλύτερο fund of funds του Ισραήλ, τον οργανισμό ΥΟΖΜΑ

19:02 - 09 Οκτ 2013 | Οικονομία
Μνημόνιο συνεργασίας με το μεγαλύτερο fund of funds του Ισραήλ, τον οργανισμό ΥΟΖΜΑ
Μνημόνιο συνεργασίας με τον Ισραηλινό οργανισμό ΥΟΖΜΑ, που είναι το μεγαλύτερο fund of funds του Ισραήλ και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, υπέγραψε στο πλαίσιο του επιχειρηματικού forum στο Ισραήλ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας στην ανάπτυξη και εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών που θα επιταχύνουν την ανάδειξη νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων, η δημιουργία κοινής ομάδας δράσης με στόχο τη διατύπωση του βασικού πλαισίου στρατηγικής ανάπτυξης οικοσυστήματος καινοτομίας καθώς και ο  συντονισμός και τη προεργασία σε διεθνές επίπεδο των προσπαθειών για την προσέλκυση και ανάπτυξη κοινών επενδυτικών κεφαλαίων Ελληνικών και Ισραηλινών venture capital funds με στόχο τις επενδύσεις σε ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις.
Επίσης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Invest in Greece και Invest in Israel για την ανταλλαγή προγραμμάτων, τεχνογνωσίας και αμοιβαία προώθηση επενδυτικών σχεδίων.
 
Στο περιθώριο του Forum, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον κ. Ζvi Oren, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ισραηλινών Βιομηχάνων, τον κ. Yigal Elrich, Πρόεδρο του YOZMA group, τον κ. Elisha Yanay, Πρόεδρο Δ.Σ. Ισραηλινού Συνδέσμου Ηλεκτρονικών Βιομηχανιών και Βιομηχανιών Πληροφορικής, τον κ.Baruch Gindin, Ανώτερο στέλεχος της Gartner, τον κ. Yoav Chelouch, Πρόεδρο του Ισραηλινού Συνδέσμου Bιομηχανιών Υψηλής Τεχνολογίας, τον κ. Yossi Smoler, Επικεφαλής του Προγράμματος Tεχνολογικών θερμοκοιτίδων. Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε επίσης την εταιρείαCEVA, εταιρεία συστημάτων τηλεπικοινωνίας με σημαντική διεθνή παρουσία.
 
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης στο περιθώριο του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Forum είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους:
 
- Gideon Tadmor, Διευθύνοντα Σύμβουλο της  Avner Oil and Πρόεδρο της Delek Drilling.
- Ami Federmann, Πρόεδρο της  Israel Hotels Association και Αντιπρόεδρο της αλυσίδας ξενοδοχείων Dan Hotels.
- Sammy Bassat, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της International Business Development ΗΑREL INSURANCE & FINANCE.
- Omer Granit, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Migdal Capital Markets και
- Lior Blanka, Διευθύνοντα Σύμβουλο της DSP Group.
 
Στις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκε το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ειδικά στους τομείς της τεχνολογίας, των υποδομών και του τουρισμού. Επίσης ο κ. Μηταράκης συμμετείχε στις  κλαδικές επισκέψεις για τις εξαγωγικές εταιρείες και για την προσέλκυση επιχειρηματικών κεφαλαίων.  Οι εξαγωγές από την Ελλάδα στο Ισραήλ αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 312% το 2012. Το Ισραήλ είναι ο 13ος μεγαλύτερος εισαγωγέας Ελληνικών προϊόντων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.