ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Στα μέσα του 2014 οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

17:05 - 10 Οκτ 2013 | Οικονομία
Λαγκάρντ: Στα μέσα του 2014 οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος
Οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος θα συνεχιστούν στα μέσα του 2014, δήλωσε από την Ουάσινγκτον η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, ενώ παρέπεμψε στα αποτελέσματα που αναμένεται να φανούν από τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και από τις αποκρατικοποιήσεις.

 

 

Η κυρία Λαγκάρτν ανέφερε ακόμα πως «δεν έχω καμία αμφιβολία πως οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για τη βοήθεια στην Ελλάδα».

 

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως η διεθνής οικονομία βρίσκεται σε  μεταβατική περίοδο, κάτι που αφορά τόσο την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και τις χρηματαγορές. Όπως τόνισε αυτές οι μεταβάσεις θα πρέπει να αντιμετωπισθούν συντονισμένα προκειμένου να διασφαλισθεί η βιώσιμη ανάπτυξη. «Υπάρχει ανάκαμψη αλλά είναι αργή και μη ισορροπημένη», τόνισε.

 

Αναφερόμενη στις ΗΠΑ είπε πως  είναι σημαντικό να εξέλθουν από την επεκτατική νομισματική πολιτική συντονισμένα , ενώ υπογράμμισε πως ενδεχόμενη αποτυχία αύξηση του ορίου χρέους θα ήταν επιζήμια για την αμερικανική οικονομία αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

 

Για την Ευρωζώνη είπε πως θα πρέπει να εξυγιάνει τις τράπεζες, να προχωρήσει στην τραπεζική ενοποίηση και να άρει τα εμπόδια που εμποδίζουν την αύξηση της απασχόλησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:50 - 10 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.