ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pimco: Απαιτείται «κούρεμα» χρέους σε Ελλάδα και Κύπρο

12:30 - 14 Οκτ 2013 | Οικονομία
Pimco: Απαιτείται «κούρεμα» χρέους σε Ελλάδα και Κύπρο
Αθήνα και Λευκωσία χρειάζονται οριστικά μια άφεση χρέους, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Pimco, Μοχάμεντ ελ Εριάν σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ομόλογα, επισημαίνει ότι όσο οι χώρες έχουν τόσο υψηλό χρέος και απειλείται αναδιάρθρωση, οι ιδιώτες επενδυτές  δεν επιστρέφουν και η κατάσταση δεν βελτιώνεται. «Για να μπορέσει μια χώρα σαν την Ελλάδα να αντεπεξέλθει με τις δικές της δυνάμεις, χρειάζεται ένα ποσοστό χρέους της τάξεως του 60-70% του ΑΕΠ» εκτιμά ο πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας του ασφαλιστικού ομίλου Allianz, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «θα πρέπει να προκύψει ένα σημαντικό “κούρεμα” του χρέους».

Εριάν: "Να ληφθεί οριστική απόφαση για Ελλάδα και Κύπρο"

Ο Μοχάμεντ ελ Εριάν συνιστά - ει δυνατόν - σε διάστημα ενός έτους να ληφθεί μια οριστική απόφαση για το εάν η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη. «Εναπόκειται κατά κύριο λόγο στην Γερμανία και τους άλλους εταίρους να σταθμίσουν τις εναλλακτικές επιλογές με επίγνωση ότι αυτές οι χώρες πρέπει να επιστρέψουν στο μονοπάτι της ανάπτυξης», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κύριος Εριάν ,υποστηρίζει επίσης ότι ίσως να χρειάζεται και η Πορτογαλία απομείωση του χρέους της, ωστόσο, η κατάσταση στην χώρα αυτή δεν είναι τόσο σαφής».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 14 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.