ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Παράθυρο για μείωση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο

17:31 - 23 Οκτ 2013 | Οικονομία
Υπουργείο Περιβάλλοντος: Παράθυρο για μείωση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο
Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κλιμακωτή μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο φυσικό αέριο, όπως προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), στη συμπρωτεύουσα, αποκάλυψε ότι βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Πρόσθεσε, δε, ότι το σχετικό αίτημα αναμένεται να τεθεί στην τρόϊκα, μέχρι το τέλος του 2013.

Ερωτηθείς αν η μείωση αυτή θα αφορά τη βιομηχανική χρήση, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε: «Δεν θα είναι μόνο για τη βιομηχανική». Κληθείς να εκτιμήσει εάν μια τέτοια μείωση θα μπορούσε να λάβει την έγκριση της τρόικας, ο ίδιος είπε ότι «στο φυσικό αέριο, έχουμε φτάσει στο μάξιμουμ της ΕΕ, άρα δεν μπορούμε να πάμε πιο πάνω». Διευκρίνισε ότι «δεν μιλάμε για μια μείωση, που θα μας πάει κατευθείαν στα επίπεδα άλλων χωρών της Ε.Ε., αλλά για μια κλιμακωτή μείωση», σημειώνοντας ότι στόχος είναι « να φτάσουμε σταδιακά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο». Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο ανέρχεται σήμερα στο 5,5%, έναντι μέσου όρου 2% στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.