ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Δασκαλόπουλος: "Η εσωτερική υποτίμηση υποβαθμίζει δραματικά το βιοτικό επίπεδο"

12:30 - 24 Οκτ 2013 | Οικονομία
Δ. Δασκαλόπουλος: "Η εσωτερική υποτίμηση υποβαθμίζει δραματικά το βιοτικό επίπεδο"
Έκκληση στις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης να ξαναδούν τη δημοσιονομική πολιτική ως εργαλείο ανάπτυξης και όχι ως δόγμα λιτότητας απηύθυνε, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Ειδικότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας στη βελγική πρωτεύουσα, κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους να άρουν την αβεβαιότητα που δημιουργείται από το βάρος του δημόσιου χρέους, τονίζοντας παράλληλα πως η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης, ισοδυναμεί με "δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας", χωρίς να προσφέρει διέξοδο.

«Αν για την Ελλάδα είναι απαραίτητο να επιδοθεί ειλικρινά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, για την Ευρώπη είναι αναγκαίο να άρει την αβεβαιότητα που δημιουργείται από το βάρος του χρέους, γιατί μόνο τότε θα εισρεύσουν κεφάλαια, θα γίνουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της οικονομίας -όλα βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των βιομηχάνων τόνισε ότι ίσως αληθεύουν οι αιτιάσεις των εταίρων μας, οι οποίοι καταλογίζουν « στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο μεταρρυθμιστική απροθυμία και ολιγωρία, καθώς και αποτυχία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει». Υπογράμμισε, πάντως, ότι τη διαχρονική αυτή υστέρηση την πληρώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο».

ee 24102013

Να γεφυρωθεί το χάσμα Βορά- Νότου

Ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη ριζοσπαστικών επιλογών και πολιτικών μακράς πνοής για να αναγεννηθεί το ευρωπαϊκό ιδεώδες στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών. «Ο πολιτικός χρόνος, όπως και οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης "τρέχουν" γρηγορότερα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες». Ο ίδιος κάλεσε τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης να ξαναδούν τη δημοσιονομική πολιτική όχι ως δόγμα λιτότητας, αλλά ως εργαλείο ανάπτυξης, λέγοντας ότι πρέπει να υιοθετήσουν στοχευμένες πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης ώστε να γεφυρώσουν το χάσμα Βορά- Νότου, να "αναμορφώσουν χωρίς να συρρικνώσουν το κοινωνικό κράτος" και να επιδιώξουν να γίνει "επιτέλους το ευρώ ένα πραγματικά ενιαίο νόμισμα, μέσω της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης και της έκδοσης ευρωομολόγων".

ευρώ 24102013

Τελευταία τροποποίηση στις 13:18 - 24 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.