ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενοποίηση συστημάτων πρώην Εμπορικής Τραπέζης- Alpha Bank: Οδηγίες για τους πελάτες της πρώην Εμπορικής

18:19 - 25 Οκτ 2013 | Οικονομία
Ολοκληρώνεται την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η διαδικασία πλήρους ενοποίησης μεγάλου μέρους των συστημάτων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, με το ενιαίο περιβάλλον των πληροφοριακών συστημάτων και διαδικασιών της Alpha Bank, που ξεκίνησε από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η ενοποίηση αφορά στα συστήματα καταθέσεων, καρτών, ανοιχτών δανείων και λογαριασμών υπεραναλήψεως, καθώς και στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής της πρώην Εμπορικής Τραπέζης.

 

Με την ολοκλήρωση της ενοποιήσεως, από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, όλοι οι πελάτες της ενιαίας πλέον τράπεζας θα πραγματοποιούν τις ανωτέρω συναλλαγές, με κοινό πληροφοριακό σύστημα και διαδικασίες, στα περισσότερα από 1.100 διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης της Alpha Bank, σε όλη την Ελλάδα.

εμπορική 25102013

 

Στη διάρκεια των εργασιών της ενοποιήσεως, θα γίνονται κανονικά αναλήψεις από τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ) με όλες τις κάρτες εκδόσεως Alpha Bank, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στις λοιπές συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και άλλων εναλλακτικών δικτύων, που όμως θα αποκατασταθούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν.

 

Επίσης, από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα διευρυμένου ωραρίου της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του Καταστήματος του Αερολιμένος Αθηνών.

 

Έως το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου, οι βασικές συναλλαγές (αναλήψεις, ερωτήσεις υπολοίπου) με κάρτες εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του δικτύου των 1.310 ΑΤΜ της Alpha Bank και όχι από τα ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

 

  • Η λειτουργία των καρτών εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα διακοπεί μεταξύ 4.00π.μ. και 10.00 π.μ. της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου.

 

  • Από τις 8.00 μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, έχει διακοπεί οριστικά η λειτουργία των υπηρεσιών Emporiki e-Banking, Emporiki Mobile Banking και Emporiki Phone Banking.

 

  • Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, οι πελάτες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Μobile Banking και Alpha Phone Banking αντιστοίχως.

 

  • Από το απόγευμα της  Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία Μαζικών Πληρωμών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki e-business pay). Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, η υπηρεσία θα ενταχθεί στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank.

 

  • Η υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki Secure e-Commerce) εντάχθηκε στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013.

 

Όλοι οι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από την ενιαία Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως της Alpha Bank στα τηλέφωνα 801 11 326 0000 (από σταθερό και κλήσεις από την Ελλάδα) και +30 210 326 0000 (από κινητό και κλήσεις από το εξωτερικό).

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.