ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα ο Λαβρόφ με φόντο ρωσικές επενδύσεις

00:57 - 29 Οκτ 2013 | Οικονομία
Στην Αθήνα ο Λαβρόφ με φόντο ρωσικές επενδύσεις
Το έντονο ενδιαφέρον της Μόσχας για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα με τη συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, όπως της Gazprom στο νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ και των ρωσικών σιδηροδρόμων για τον ΟΣΕ, και η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τουρισμό, αναμένεται να συζητηθούν κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σήμερα και αύριο.

«Υπάρχουν καλές προοπτικές για την επιτυχή συνέχιση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Μια σειρά από μεγάλες ρωσικές εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης, τις οποίες προωθεί η ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την εξυγίανση της κατάστασης στον χρηματικοοικονομικό τομέα», σχολίαζε χαρακτηριστικά το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Οι δυο πλευρές θα συζητήσουν και το ζήτημα της Συρίας.

Η επίσκεψη Λαβρόφ έρχεται ενάμιση μήνα μετά την επίσκεψη της προέδρου της προέδρου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο νούμερο «3» στη ρωσική ιεραρχία.

Ο κ. Λαβρόφ θα έχει συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργόΑντώνη Σαμαρά.

«Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την ελληνική πλευρά σε ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών θεμάτων», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από ατμόσφαιρα παραδοσιακής φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας.

«Υπολογίζουμε ότι η επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στην Αθήνα θα προσδώσει νέα ώθηση στην παραγωγική συνεργασία των δύο χωρών προς όλες τις κατευθύνσεις», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.