ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για σύνταξη και στους άγαμους άνδρες κάνει λόγο η Κομισιόν

16:31 - 29 Οκτ 2013 | Οικονομία
Για σύνταξη και στους άγαμους άνδρες κάνει λόγο η Κομισιόν
Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μπήκαν οι συντάξεις των άγαμων θυγατέρων όχι όμως για το αν πρέπει να καταβάλλεται η σύνταξη αυτή αλλά στο γιατί δεν καταβάλλεται και στους ενήλικους άγαμους άρρενες. Επιπλέον η χώρα μας κινδυνεύει με κυρώσεις αν δεν καταφέρει να πείσει την ΕΕ για τη διάκριση αυτή.

Οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτονται σε σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.

 

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, «από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τεθεί θέμα και έχει ζητηθεί ενημέρωση για ποιους λόγους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις άγαμες θυγατέρες, ενήλικοι άγαμοι άρρενες».

 

Ο κ. Σταϊκούρας σπεύδει, δε, να επισημάνει στους βουλευτές ότι «εάν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκής τεκμηρίωση, η χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ, περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.