ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΥΠΕΚΑ προωθεί την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων

09:21 - 31 Οκτ 2013 | Οικονομία
Το ΥΠΕΚΑ προχωρά στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που επιταχύνουν και απλοποιούν τις διαδικασίες και διευκολύνουν τις επενδύσεις δημιουργώντας νέα δεδομένα στην περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες 30 Οκτωβρίου, υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, εξετάστηκε ο σχεδιασμός, οι παράμετροι και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και λειτουργίας της ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης και δόθηκαν οι οδηγίες, ώστε να τεθεί άμεσα σε πιλοτική εφαρμογή από το ΥΠΕΚΑ.

Στόχος είναι να υλοποιηθεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης, το οποίο υποστηρίζει πλήρως όλη την νέα νομοθεσία (Ν. 4014/2011, Ν4178/2013 κ.λπ.), ώστε να επιτευχθεί άμεσα και η απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες. Με την παρακολούθηση και τον εκτενή έλεγχο σε όλα τα βήματα της αδειοδότησης, να διευκολύνονται στην πράξη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπηρεσιακά στελέχη και συναρμόδιες υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε σχετική ηλεκτρονική (web) πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί πιλοτικά στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος της Ε.Ε.. Σκοπός είναι φιλοξενηθεί η διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει την ανάγκη ενημέρωσης και πρόσβασης των πολιτών και των επιχειρήσεων σε έγκυρη και αξιόπιστη πληροφορία, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης για επενδύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.