ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας – IIF: Συνάντηση για τράπεζες, χρέος και μακροοικονομικό σενάριο

13:19 - 07 Νοε 2013 | Οικονομία
Συνάντηση με κλιμάκιο του(IIF), με επικεφαλής τον Διευθυντή για Ευρωπαϊκά Θέματα κ.Jeffrey Anderson, είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη, δια του επικεφαλής του Τσαρλς Νταλάρα, πρωταγωνίστησε στο PSI, ενώ έχει ταχθεί κατά των πολιτικών λιτότητας. 
Σημειώνεται ότι το IIF υποστηρίζει ότι με δεδομένους τους κινδύνους για την ανάπτυξη η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προσφύγει σε υψηλό δανεισμό με υψηλά επιτόκια, γιατί κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τη διατηρησιμότητα του χρέους και τονίζει πως η τρόικα δεν θα αφήσει τη χώρα μας να βγει στις αγορές, αν δεν υπάρξει τουλάχιστον ανάπτυξη 3,2 % σε ετήσια βάση, γεγονός που δεν βλέπει να γίνεται πριν το 2018 !!!
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, η πορεία των δημόσιων οικονομικών της χώρας, η υλοποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και οι πρωτοβουλίες που προωθεί και σχεδιάζει η Ελληνική Κυβέρνηση για την ανάταξη της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ειδικότερη αναφορά, επίσης, έγινε στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και στα τρέχοντα επιτεύγματα του δημοσιονομικού εγχειρήματος.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 07 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.