ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανάπτυξη

17:24 - 07 Νοε 2013 | Οικονομία
Alpha Bank: Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανάπτυξη
Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, μιλώντας στο συνέδριο Credit risk management της ΙCAP.

Ειδικότερα, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha- ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης για το 2014 θα είναι +1%, ενώ από τις αρχές του νέου έτους θα σημειωθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

 

Για το 2013, ο κ. Μασουράκης εκτίμησε ότι η ύφεση θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και θα κλείσει στο -3,7%.

 

Ο ίδιος, υπολόγισε ότι το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2016 κυμαίνεται περίπου στα 4 με 6 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι οι βεβαιωθέντες οφειλές προς το Δημόσιο είναι 18 δισ. ευρώ, και επομένως δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.

 

Αναφερόμενος στην ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ο κ. Μασουράκης έκανε αναφορά στην επιστροφή καταθέσεων 15 δισ. ευρώ περίπου ( 4 δισ. από το εξωτερικό και τα υπόλοιπα από το εσωτερικό) μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, που όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τα συνολικά 90 δισ. ευρώ εκροών που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης.

 

Επισήμανε, δε, ότι τους τελευταίους μήνες σταμάτησε αυτή η εισροή καταθέσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.