ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: "No party ανάπτυξης, No θέσεις εργασίας…"

01:01 - 09 Νοε 2013 | Οικονομία
Λαγκάρντ: "No party ανάπτυξης, No θέσεις εργασίας…"
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός πως η παγκόσμια ανάπτυξη επιταχύνεται με "υπερβολικά συγκρατημένο" ρυθμό, δυσχεραίνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επεσήμανε, δε, ότι πρέπει να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο τα προγράμματα που εφαρμόζονται σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, η κ. Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την άποψη ότι
«βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ανάκαμψης της οικονομίας, όμως δυστυχώς με υπερβολικά συγκρατημένο ρυθμό για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες θέσεις εργασίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

 

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Ολάντ συναντήθηκε και γευμάτισε με τους επικεφαλής πολλών διεθνών οικονομικών οργανισμών που μετέχουν και στην Ομάδα των G20.

 

Εκτός από την Κριστίν Λαγκάρντ, παρόντες ήταν ο Τζιν Γιονγκ Κιμ (Παγκόσμια Τράπεζα), ο Γκάι Ράιντερ (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας), ο Ρομπέρτο Ασεβέδο (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου) και ο Άνχελ Γκουρία (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).

 

Η επικεφαλής του IMF, υπενθύμισε ότι με βάση τους κανονισμούς του ΔΝΤ, δεν είναι σε θέση να σχολιάσει την οικονομική κατάσταση στη Γαλλία, δεδομένου ότι είναι και η ίδια Γαλλίδα.

 

Παρατήρησε, όμως, ότι γενικά "η δυναμική της ανάπτυξης μεταβάλλεται χάρη στην ανάκαμψη των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, την έξοδο της ευρωζώνης από μια μακρά περίοδο ύφεσης και την μείωση των ποσοστών ανάπτυξης στις αναδυόμενες χώρες".

 

Ωστόσο, όπως είπε, για να εξαχθούν συμπεράσματα "συμφωνήσαμε, ιδίως σε ότι αφορά την ευρωζώνη, ότι είναι αναγκαίο να επιτρέψουμε την ολοκλήρωση με τις καλύτερες συνθήκες των προγραμμάτων που εφαρμόζονται επί του παρόντος σε ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος".

 

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, από την πλευρά του, λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας από τον S&P, εξέφρασε "τη στήριξη και τον θαυμασμό του" για τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει η Γαλλία και ευχήθηκε να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια. Διαβεβαίωσε ότι οι αγορές αναγνωρίζουν και θαυμάζουν τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στο Παρίσι.

jobless1

Τελευταία τροποποίηση στις 22:54 - 08 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.