ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μίχαλος: "Ν’ αρχίσουμε να δημιουργούμε περισσότερο εθνικό πλούτο"

21:30 - 11 Νοε 2013 | Οικονομία
Κ. Μίχαλος: "Ν’ αρχίσουμε να δημιουργούμε περισσότερο εθνικό πλούτο"
Το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014 – 2020 ή νέο ΕΣΠΑ μπορεί και πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη στην πορεία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας από το χθες στο αύριο, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κ. Μίχαλος στο συνέδριο CAPITAL + VISION με θέμα: «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη, διδάγματα από την ύφεση».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μίχαλος, για να συμβεί αυτό, απαιτείται σωστός σχεδιασμός και υλοποίηση, χωρίς τα λάθη και τις αστοχίες του παρελθόντος.

 

Επεσήμανε ότι η «αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματική περιόδου θα πρέπει να στηριχθεί σε σαφή στόχευση και ιεράρχηση των αναγκών».

 

Τόνισε, δε, ότι «πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ, αν και σημαντικοί, είναι λιγότεροι σε σχέση με προηγούμενες προγραμματικές περιόδους και δεν επαρκούν να καλύψουν το σύνολο της επενδυτικής προσπάθειας που χρειάζεται η χώρα».

 

Αυτό, κατά τον κ. Μίχαλο, σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν σαφείς στρατηγικές επιλογές και προτεραιότητες με πρώτη την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας. Το ζητούμενο δηλαδή, όπως είπε, «είναι να αρχίσουμε να δημιουργούμε περισσότερο εθνικό πλούτο».

 

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, συμπλήρωσε ότι πρέπει να «καταφέρουμε να παράγουμε περισσότερα, καλύτερα, διεθνώς εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες,να αυξήσουμε τα έσοδα της χώρας- όχι μέσα από το δανεισμό, αλλά μέσα από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές- και να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και καλύτερα εισοδήματα".

Τελευταία τροποποίηση στις 01:51 - 12 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.