ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έως τις 15 Δεκεμβρίου "κλειδώνει" η συμφωνία με την τρόϊκα για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

12:36 - 12 Νοε 2013 | Οικονομία
(upd)"Ο κύβος ερρίφθη", όπως όλα δείχνουν, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης με την τρόϊκα την Τρίτη, για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχει "κλείσει" το ζήτημα...

Η ελληνική πλευρά, εκτιμά ότι έως τις 10 με 15 Δεκεμβρίου, θα έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων και το οποίο έχει ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου 2013.

 

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, «υπάρχει μια κατ' αρχήν σύμπτωση απόψεων. Δεν υπήρξε ούτε κλίμα έντασης, αλλά ούτε και η αίσθηση ότι τελειώνουμε αύριο. Συζητήσαμε διάφορα μέτρα, που είτε ελήφθησαν, είτε θα ληφθούν, για την επιτάχυνση της διαδικασίας". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί, σε τεχνικό επίπεδο, και την επόμενη εβδομάδα.

 

Λόγω των συναρμοδιοτήτων για το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων, στη συνάντηση με την τρόικα ήταν παρόντες, οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης.

 

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της για τα αποδεκτά όρια διαβίωσης (να προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς όσοι είναι πραγματικά φτωχοί) και για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη, ενώ θα ενεργοποιηθεί και ο θεσμός της διαμεσολάβησης.

 

ΟΙ ίδιες πηγές, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «κοινή συνισταμένη» με τους επικεφαλής της τρόικας.

 

Στον αντίποδα, η τρόικα είναι απόλυτη όσον αφορά στις επαγγελματικές μισθώσεις και εμμένει στην πλήρη απελευθέρωσή τους (και για τις παλαιές και για τις νέες, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης).

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 13 Νοε 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.