ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα δίνει όλα στο επενδυτικό "σαφάρι" ο Α. Σαμαράς

10:05 - 20 Νοε 2013 | Οικονομία
Τα δίνει όλα στο επενδυτικό "σαφάρι" ο Α. Σαμαράς
Την ώρα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα έχει χτυπήσει κόκκινο, ο πρωθυπουργός έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στην προσέλκυση επενδύσεων.

Σήμερα το πρωί βλέπει στο Μέγαρο Μαξίμου πρώτα τον Chief Executive Οfficer της Mastercard Ajay Bagna και στην συνέχεια τον πρόεδρο του Ωνάσειου Ιδρύματος κ. Αντώνη Παπαδημητρίου παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη σημασία στην 24ωρη επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εμπορίου,  Πένι Πρίσκερ που έρχεται αύριο στην χώρα μας καθώς θεωρεί ότι θα προωθήσει την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων ιδιωτικών αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

 

Η κα Πρισκερ που έχει το σημαντικό χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων αποτελεί και σημαντικό παράγοντα της αμερικανικής επιχειρηματικής σκηνής.


Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η προσπάθεια ενεργοποίησης των αμερικανικών εξαγωγικών πιστώσεων της ΗΠΑ που μπορεί να χρηματοδοτήσει συναλλαγές στην Ελλάδα.

Παράλληλα σε συνέχεια των συζητήσεων που είχε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ με τον πρόεδρο Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Μπαίντεν γίνεται προσπάθεια να ενεργοποιηθεί η επιτροπή συνεργασίας που θα προωθεί κοινές επενδυτικές δράσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Οι τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι η έρευνα και η καινοτομία, οι υδρογονάνθρακες, οι υποδομές, οι διαμεταφορές και τα logistics, το εμπόριο αγροτικών προϊόντων και ο τουριστικός κλάδος. Στο στάδιο του σχεδιασμού είναι να πραγματοποιηθεί επίσκεψη ομάδας αμερικανών επιχειρηματιών στην χώρα μας το προσεχές δίμηνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 20 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.