ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίδρυμα Ωνάση: Συμμετέχει με 30 εκατομμύρια στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

16:26 - 20 Νοε 2013 | Οικονομία
Ίδρυμα Ωνάση: Συμμετέχει με 30 εκατομμύρια στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
Kατ' αρχήν συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, που προβλέπει τη συμβολή του Ιδρύματος μέχρι του ποσού των 30 εκατ. ευρώ στη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου. Η συμμετοχή του Ιδρύματος σφραγίστηκε και τυπικά στη συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπεγράφη κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, που προβλέπει τη συμβολή του Ιδρύματος μέχρι του ποσού των 30 εκατ. ευρώ στη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τη γερμανική τράπεζα KfW και της κατ' αρχήν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για χρηματοδοτική συμβολή στο Ταμείο.

 

Το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής από τους συναρμόδιους υπουργούς.

 

"Είναι σημαντικό ότι ξένες επενδυτικές τράπεζες συμμετέχουν στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Αλλά, είναι εξίσου σημαντικό ότι το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» αποφάσισε να συμμετάσχει. Το όνομα Ωνάσης είναι γνωστό παντού στο εξωτερικό. Έτσι, η συμμετοχή του ιδρύματος στέλνει το μήνυμα ότι εμείς οι Έλληνες, ενωμένοι, παλεύουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπει η χώρα μας σε μία καινούργια πορεία" τόνισε ο

υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, υπογράμμισε ότι "η Οικονομία μας έχει περάσει μία πρωτοφανή κρίση και οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει φοβερές θυσίες". Πρόσθεσε ότι το Επενδυτικό Ταμείο, αυτή τη στιγμή είναι "το καλύτερο εργαλείο, για αυτό το οποίο μας λείπει: για την ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας, για την κεφαλαιουχική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

 

Ο κ.Παπαδημητρίου, τόνισε ότι το Ίδρυμα Ωνάση χαίρεται που είναι ο πρώτος Οργανισμός, ο πρώτος ιδιωτικός φορέας, ο οποίος θα ενισχύσει αυτό το Ταμείο, "με την ελπίδα ότι η χώρα μας και η Οικονομία θα πάει μπροστά".

παπαδημητρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.