ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή την Πέμπτη ο προϋπολογισμός, εν μέσω μπαράζ διαβουλεύσεων με την τρόϊκα

20:04 - 20 Νοε 2013 | Οικονομία
Στη Βουλή την Πέμπτη ο προϋπολογισμός, εν μέσω μπαράζ διαβουλεύσεων με την τρόϊκα
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, με στόχο να εξαντληθούν οι πιθανότητες ώστε να υπάρξει μία πρώτη προσέγγιση μέχρι τη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 9 Δεκεμβρίου.

ΟΙ εκπρόσωποι της τριμερούς, κ.κ Τόμσεν, Μαζούχ και Μόρς, βρίσκονται εκ νέου στο υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, όπου έχουν νέες συνομιλίες με τον Γιάννη Στουρνάρα, με βασικό θέμα τα δημοσιονομικά.

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση, ενώ αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες στο θέμα του ύψους του δημοσιονομικού κενού "είναι πλέον στην πλευρά των δανειστών". Επίσης, η ίδια πηγή χαρακτηρίζει εφικτό το στόχο της σύγκλισης σε επιμέρους ζητήματα που είναι ανοιχτά.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει την Πέμπτη στις 11 το πρωϊ, στη Βουλή, το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2014. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει και η συνδιάσκεψη των προέδρων της Βουλής για να καθορίσει το πρόγραμμα συνεδριάσεων της Επιτροπής Οικονομικών, αλλά και της Ολομέλειας της Βουλής, όπου θα τεθεί προς συζήτηση το σχέδιο του Προϋπολογισμού.

 

Το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στην ονομαστική ψηφοφορία η οποία, σύμφωνα με τον κανονισμό, θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της πέμπτης μέρας, μετά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής και της Ολομέλειας.

Οlomeleia-BOYLHS-GEMATH

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.