ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοϊμπλε: "Στηρίζουμε την Ελλάδα, υπό μια προϋπόθεση…"

18:06 - 22 Νοε 2013 | Οικονομία
Σοϊμπλε: "Στηρίζουμε την Ελλάδα, υπό μια προϋπόθεση…"
Τη διαβεβαίωση ότι το Βερολίνο κάνει τα πάντα ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα "σε αυτό τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο", έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι προϋπόθεση αποτελεί η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας.

Όπως είπε ο κ. Σόϊμπλε, "αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Γνωρίζει ότι εμείς βοηθάμε σε επίπεδο διμερών σχέσεων την Ελλάδα, με όποιον τρόπο μπορούμε. Σε αυτό συμβάλλει και η KfW, προκειμένου να ενισχυθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προϋπόθεση είναι, όμως, ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει καλή εξέλιξη", πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

 

Αναφέρθηκε, δε, στη συνάντηση που  είχε η καγκελάριος με τον κ. Σαμαρά, αλλά και στη συνάντηση που θα έχει και ο ίδιος με τον πρωθυπουργό το Σάββατο, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Sueddeutsche Zeitung.

 

Ερωτηθείς εάν η αναμενόμενη ανάπτυξη συνεπάγεται παύση της πολιτικής λιτότητας, ο κ. Σόιμπλε απάντησε αρνητικά. "Συνηγορεί περί του αντιθέτου, ότι δηλαδή οι αποφάσεις των τελευταίων ετών ήταν στη σωστή κατεύθυνση", είπε χαρακτηριστικά.

 

Πρόσθεσε ότι ισχύει για την Αθήνα αυτό που ο ίδιος έχει πει για το σύνολο της ευρωζώνης, λέγοντας ότι "οι επιτυχίες που καταγράφονται -και στην Ελλάδα- δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο  και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να χαλαρώσει η προσπάθεια μετά τις πρώτες επιτυχίες. Πρέπει να εκλάβουμε τις επιτυχίες ως επιβεβαίωση του ότι και η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και ότι για αυτό τον λόγο πρέπει και αξίζει να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο".

 

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, βρίσκονται και οι καταγεγραμμένες επιτυχίες της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.