ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καθ’ οδόν» η αποστολή εκκαθάρισης του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης

12:47 - 25 Νοε 2013 | Οικονομία
«Καθ’ οδόν» η αποστολή εκκαθάρισης του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης
Την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής εκκαθάρισης του «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.)», που προβλέπεται από το άρθρο 44 του Ν.4111/2013, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Κατά την πρόσφατη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων των οχημάτων που αναγράφονταν. Καθώς αυτό δεν θα είναι δυνατό στην δήλωση του οικονομικού έτους 2014, καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν άμεσα σε διορθώσεις στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Επισημαίνεται επιπρόσθετα, πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο με βάση την ΠΟΛ 1245 / 13.11.2013.

Σημειώνεται ότι δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους πολίτες, μέσω της ιστοσελίδαςwww.gsis.gr και από την επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Κατάσταση Οχημάτων», να ελέγξουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών.

Όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν σε ΦΠΔ μπορούν να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Φόρος Πολυτελείας».

Σε όσες περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν διαφορετικά στοιχεία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική - τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:56 - 25 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.