ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφίζει Ελλάδα ο Μαρκ Μόμπιους

13:30 - 29 Νοε 2013 | Οικονομία
Ψηφίζει Ελλάδα ο Μαρκ Μόμπιους
Επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα εξέφρασε ο Μαρκ Μόμπιους, ο οποίος ωστόσο μιλώντας για τις ελληνικές τράπεζες είπε: «Θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τις τράπεζες, πολλές από τις τιμές αυτές έχουν ήδη ανέβει».

Μιλώντας στο αμερικανικό πρακτορείο του CNBC, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Franklin Templeton Emerging Markets Group δήλωσε ότι μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας στις αναδυόμενες αγορές η χώρα αποκτά ενδιαφέρον για τον επενδυτικό όμιλο που διαχειρίζεται 53 δισ. δολάρια.

«Είπα σε όλους τους Ελληνες ότι αναβαθμίστηκαν στις αναπτυσσόμενες αγορές. Έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν την μεταρρυθμιστική ατζέντα» είπε ο Μόμπιους αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας. Δήλωσε πάντως ότι δεν έχει πάρει ακόμη αποφάσεις για τις επενδυτικές κινήσεις του στην Ελλάδα.

Ο Μόμπιους μίλησε στο CNBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Ισλαμικού Οικονομικού Φόρουμ που διεξήχθη στο Ντουμπάι. 

Ο μεγαλοεπενδυτής επαίνεσε επίσης το εγχείρημα του ευρώ, τονίζοντας ότι πιστεύει πολύ σθεναρά ότι το ενιαίο νόμισμα είναι σταθερό , παρά τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ευρωζώνης.


Προέβλεψε ότι θα γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ειδικά προς την κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά θα πάρει χρόνο, λόγω των εργατικών αναταράξεων.

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι η ευρωζώνη θα διασπαστεί», είπε και πρόσθεσε ότι «το ευρώ είναι μία τεράστια επιτυχία. Αλλά το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ο τεράστιος ρόλος της κυβέρνησης στις χώρες-μέλη».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:36 - 29 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.