ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για ενδεχόμενη αναβολή κατά μια εβδομάδα κάνει λόγο η Αθήνα- Την αποδίδει στο… βαρύ πρόγραμμα του ΥΠΟΙΚ!

16:34 - 29 Νοε 2013 | Οικονομία
Για ενδεχόμενη αναβολή κατά μια εβδομάδα κάνει λόγο η Αθήνα- Την αποδίδει στο… βαρύ πρόγραμμα του ΥΠΟΙΚ!
Επιβεβαιώνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου ότι δεν θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα η τρόϊκα στην Αθήνα. Ωστόσο, κάνουν λόγο για ενδεχόμενο να αναβληθεί έως και κατά μία εβδομάδα η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών, καθώς- όπως υποστηρίζουν- είναι βαρύ το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της ψήφισης του προϋπολογισμού και της κατάθεσης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αργά το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του επιτρόπου Όλι Ρεν, της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις προαπαιτούμενες δράσεις για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το κλίμα της συζήτησης ήταν καλό, αν και δεν έλειψαν και στιγμές έντασης και διαφωνιών για επί μέρους θέματα της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κοινή διαπίστωση ήταν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις.

 

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, έχουν λάβει ένα ερωτηματολόγιο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο πρέπει να απαντήσουν σχετικά με τα «παράπονα» της Αθήνας για τη στάση της τρόικας κατά τη διαμόρφωση και εκτέλεση του ελληνικού προγράμματος.

 

Αντίστοιχο ερωτηματολόγιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εστάλη σε όλες τις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.